woensdag, 3. oktober 2007 - 7:01

Grote brand bij garagebedrijf Empel

Empel

In een garagebedrijf aan de Kasteeldreef te Empel (gemeente 's-Hertogenbosch) heeft dinsdagavond een felle uitslaande brand gewoed. De 41-jarige eigenaar van het bedrijf raakte bij de brand gewond.

Het slachtoffer is met ademhalingsproblemen en brandwonden aan beide handen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De brand is vermoedelijk ontstaan tijdens werkzaamheden in het bedrijf. De politie gaat de toedracht nader onderzoeken. Om 00.15 uur werd het sein 'brand meester' gegeven.

Omdat er bij de brand veel rook vrijkwam heeft de politie in een gedeelte van de aangrenzende woonwijk Maaspoort de bewoners geadviseerd om uit voorzorg ramen en deuren te sluiten. Het betrof het gebied tussen de A2, Burgemeester Godschalkxstraat, Maaspoortweg en Fleringen. Tussen 23:45 en 01:00 uur werd de A2 tussen Empel en de afrit Kerkdriel tijdelijk afgesloten omdat de rook daar het zicht belemmerde. Uit metingen is gebleken dat er geen gevaar bestond voor de volksgezondheid.

De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Er was sprake van een felle uitslaande brand met gevaar voor aangrenzende panden. De brandweerlieden startten direct met bluswerkzaamheden ter bescherming van de omgeving zodat de brand niet naar aangrenzende panden is overgeslagen. In verband met instortingsgevaar heeft de brandweer van buitenaf en niet binnen het pand geblust. Er was sprake van veel rookontwikkeling richting de A2 en de achterliggende woonwijk.

De politie ondersteunde de brandweer en plaatste diverse afzettingen in de wijk. In samenwerking met Rijkswaterstaat werd de A2 tijdelijk afgesloten. De politie zal de rest van de nacht het pand bewaken. Zodra instortingsgevaar geweken is, gaat de technische recherche onderzoek verrichten naar de toedracht van de brand.
Provincie:
Tag(s):