dinsdag, 17. juli 2007 - 9:43

Grote brand bij Twence afvalverwerking Hengelo

Hengelo

In de nacht van maandag op dinsdag heeft bij Twence afvalverwerking te Hengelo een flinke brand gewoed. De brand brak uit rond 23.45 uur.

Bij aankomst van de eerste tankautospuit trof de brandweer een felle brand aan in een loods. Deze brand ging gepaard met veel rookontwikkeling, aldus de brandweer. Onmiddellijk werd het sein grote brand gegeven en even later het sein zeer grote brand. Hierop zijn twee tankautospuiten van brandweer Hengelo en een tankautospuit van brandweer Enschede gealarmeerd.

In de loods van ca 120 bij 40 meter was brand ontstaan van grof huishoudelijk afval in een afvalscheidingsinstallatie. Hierbij moet gedacht worden aan ongesorteerd hout, glas en plastics. De brandweer heeft door het uitvoeren van een binnenaanval de brand bestreden. Hierdoor wist de brandweer de metalen constructie van het pand te behouden.

Vanwege de rookontwikkeling heeft de brandweer continu metingen verricht, hierbij zijn geen verhoogde concentraties waargenomen die gevaarlijk zijn voor mens en dier. De rookontwikkeling veroorzaakt wel stankoverlast waar men hinder van kon ondervinden.

Rond 02.00 uur vanmorgen is het sein brand meester gegeven. De brandweer verwacht nog uren bezig te zijn met nablussingswerkzaamheden. Momenteel is de brandweer bezig om gaten te maken in de dakconstructie zodat de vele rook uit de loods weg kan.

Afvalverwerkingsbedrijf Twence hoopt morgen de schade aan de loods te kunnen opnemen. Over de oorzaak van de brand is niets bekend en zal onderzocht worden.
Provincie:
Tag(s):