woensdag, 9. mei 2007 - 0:15

Grote brand in centrum Grootegast

Grootegast

Aan de Hoofdstraat in Grootegast is in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 mei een complex van enkele horecapanden en winkels volledig door brand verwoest. In het complex waren een restaurant, enkele zalen, cafetaria, witgoedzaak en enkele woningen gevestigd. De brand brak rond middernacht uit in, naar alle waarschijnlijkheid, de witgoedzaak, en breidde zich snel uit in het complex.

Het gealarmeerde korps van Grootegast schaalde direct op naar middelbrand en vervolgens grote brand, waardoor ook omliggende korpsen werden gealarmeerd. De brandweer heeft grote moeite gehad om de brand onder controle te krijgen, omdat men, door de grootte van het complex, moeilijk bij de brandhaard kon komen. De bestrijding heeft zich geconcentreerd op het sparen van omliggende panden, die niet tot het complex behoorden. Dat is gelukt. Om 03.41 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Delen van het complex moesten worden gesloopt, om verder instortingsgevaar te voorkomen.

Uit onderzoek ter plaatse is gebleken dat er bij de brand asbest is vrijgekomen in enkele achtertuinen van aangrenzende woningen. Deze bewoners zijn daarover door de gemeente geïnformeerd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan moet uit onderzoek door de technische recherche van de politie worden vastgesteld.
Provincie:
Tag(s):