zaterdag, 29. september 2007 - 15:49

Grote brand in Oldenzaal onder controle

Oldenzaal

Aan de Parallelstraat in Oldenzaal is zaterdagmiddag brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw. De brand is ontstaan in een bedrijf in tuin- en parkverlichting. De uitslaande brand werd kort voor 13.30 uur gemeld bij de brandweer.

Het pand stond bij aankomst van de brandweer al volledig onder de rook. Omdat het binnen al hevig brandde, kon de brandweer het pand niet meer betreden en moest de brand van buiten bestreden worden. De brandweer heeft weten te voorkomen dat de brand zich heeft uitgebreid naar de naastgelegen bedrijven.

Het sein brandmeester kon om 17.30 uur gegeven worden. Naar verwachting is de brandweer nog de gehele nacht bezig met nabluswerkzaamheden. In totaal zijn vier tankautospuiten en 2 hoogwerkers ingezet om de brand te bestrijden. De korpsen uit Hengelo, Enschede en Weerselo hebben brandweer Oldenzaal hierbij geassisteerd.

Vanwege de enorme rookontwikkeling zijn negen woningen aan de Boerskottenlaan, een manege en een dierenasiel ontruimd. De bewoners en dieren zijn tijdelijk opgevangen in de brandweerkazerne van Oldenzaal.

Vanwege de langdurige nabluswerkzaamheden en de daarmee gepaard gaande rookontwikkeling is besloten de bewoners en dieren vannacht ergens anders onder te brengen. Morgenmiddag krijgen de bewoners te horen wanneer ze terug kunnen naar hun woning.

Bij de brand zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen waargenomen. Wel was de rook in de wijde omgeving te zien en te ruiken.

Over de oorzaak en de schade van de brand is nog niets bekend. De technische recherche van de Politie Twente doet daar onderzoek naar.
Provincie:
Tag(s):