maandag, 14. mei 2007 - 23:00

Grote brand legt leegstaande sporthal in as

Boxtel

Een enorme brand heeft maandagavond een sportcomplex in Boxtel geheel in de as gelegd. Het complex Den Haagakker, dat een sporthal, zwembad en een restaurant huisveste, stond al een tijdje leeg en zou volgende week gesloopt worden.

De brandweer had zijn handen vol aan het vuur. Met korpsen uit de omgeving is de zeer grote brand bestreden. Ook heeft de gemeente het asbestbedrijf Search ingeschakeld om de verspreiding van asbest tijdens de brand te onderzoeken. Later bleek dat de asbestdeeltjes niet in de wijk naast de hal zijn terecht gekomen. Wel kwamen ze neer bij de sporthal zelf.

De politie had zijn handen vol om het massaal toegestroomde publiek op geruime afstand te houden. Ook stuurde men geluidswagens op pad om mensen te waarschuwen ramen en deuren gesloten te houden. De brand ging gepaard met een forse rookwolk die vanuit Eindhoven was waar te nemen.

Het complex is tijdens de leegstand al meerdere malen door kleine brandjes geteisterd, maar die konden door de brandweer steeds in de kiem worden gesmoord.
Provincie:
Tag(s):