donderdag, 26. juli 2007 - 10:48

Grote drugsvangst in Groningen

Groningen

De politie heeft dinsdag 17 juli bij een zoeking in een woning aan de Leegeweg Groningen een grote hoeveelheid drugs gevonden. Ook werden meerdere gestolen goederen gevonden. Een 29-jarige Stadjer is zondagavond aangehouden en ingesloten voor onderzoek. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie kwam de drugs op het spoor naar aanleiding van informatie dat er mogelijk een hennepkwekerij in het pand zou zijn. In drie vertrekken in de woning werd inderdaad een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal troffen agenten ruim 1000 hennepplanten en de gebruikelijke kweekapparatuur aan. Ook werden enkele honderden euro’s en ruim 6 kilo aan amphetamine gevonden. Dit laatste heeft alleen al een straatwaarde van 65.000 euro. De drugs werden in beslag genomen en de kweekapparatuur werd vernietigd.

Naast de hoeveelheid drugs en geld werd ook een gedemonteerde gestolen motor en een gestolen scooter teruggevonden. De politie zet het onderzoek voort. De verdachte wordt donderdagmorgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of de voorlopige hechtenis verlengd wordt.
Provincie:
Tag(s):