donderdag, 6. september 2007 - 16:42

Grote erfenis voor Orgelmuseum

Elburg

Het Nationaal Historisch Orgelmuseum in Elburg heeft enkele weken geleden een omvangrijk nalatenschap ontvangen. Een donateur had in zijn testament opgenomen dat bij zijn overlijden al zijn CD’s ten goede aan het museum zou komen. dit waren er ongeveer 8000.

Het museum heeft vervolgens een winkelpand in de binnenstad van Elburg gehuurd waar de CD’s worden verkocht. De opbrengst van de verkoop van de CD’s komt ten goede aan het museum. De prijs van alle CD’s is € 5,- per stuk.

Het muziekgenre is erg uiteenlopend. Van bekende Nederlandse en buitenlandse organisten op beroemde orgels in binnen- en buitenland tot beroemde buitenlandse koren. Van gitaarmuziek tot volksmuziek uit verschillende landen.

Het Nationaal Historisch Orgelmuseum in Elburg is voor Nederland uniek. Het publiek kan kennismaken met de boeiende wereld van het orgel en zich bewust worden van zijn grote waarde. Het museum exposeert naast een unieke collectie orgels en orgelelementen, foto's en documentatie van orgels, organisten en componisten.

Naast de vele interessante voorwerpen die in dit museum te zien zijn kunnen er ook diverse interessante diaklankbeelden bekeken worden. Het museum dat is geopend in 1990 is gevestigd aan de Rozemarijnsteeg 9-11. De winkel aan de Smeesteeg 6 is op zaterdagmiddag geopend van 14.00-17.00 uur.

De website van het museum is te vinden op www.orgelmuseum.freeler.nl
Provincie:
Tag(s):