vrijdag, 11. mei 2007 - 12:01

Grote gezamenlijke verkeerscontrole

Zeist

De Politie Utrecht heeft in de avond en nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 mei in samenwerking met het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst, de ANWB, Rijkswaterstaat en Veilig Verkeer Nederland een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

De groots opgezette controle stond in het teken van handhaven op snelheid, alcohol, agressief verkeersgedrag, de technische staat van voertuigen en documentencontrole. De controle vond plaats tussen 19.00 uur en 02.00 uur plaats op verschillende locaties: de A2 ter hoogte van Vianen en Maarssen, de Papendorpseweg in Utrecht, de toerit naar de A12 bij de Europalaan in Utrecht en het provinciale wegennet in de directe omgeving.

In totaal werden 2375 bestuurders bekeurd voor het te hard rijden. Ook werden er125 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen, het niet hebben van een geldige apk-keuring en het negeren van het rode verkeerslicht. Bij 750 automobilisten werd een blaastest afgenomen. Bij acht bestuurders bleek dat zij te veel gedronken hadden. Een man reed in een gestolen auto en werd in een toiletruimte van een tankstation langs de Rijksweg A2 aangehouden. De belastingdienst liet beslag leggen op vijf voertuigen. Het betrof vorderingen tussen de € 2000 en € 20.000.
Provincie:
Tag(s):