maandag, 25. juni 2007 - 20:39

Grote kans op controle tijdens TT week

Assen

De voorbereidingen voor de komende TT zaterdag, zijn in volle gang en in de TT week wordt net als andere jaren een stevig beroep gedaan op de politie. Dat is nodig om dit grote evenement met zijn vele tienduizenden bezoekers in goede banen te leiden.

De laatste jaren heeft de politie een duidelijke boodschap afgegeven en die geldt eigenlijk nog steeds. De TT mag een feest zijn en wie zich aan de spelregels houdt, krijgt alle kans om feest te vieren.

Daar staat tegenover dat vanaf het begin van de week direct en consequent wordt opgetreden tegen overtreders.

Het aantal controles is sterk uitgebreid. Ze beginnen eerder en gaan het hele TT weekend door! Daarmee loopt iedere bezoeker van de TT wel een keer de kans om ergens gecontroleerd te worden. De politie werkt daarbij nauw samen met controleurs van de gemeente Assen en van de brandweer. Met campingeigenaren, het TT-circuit en LOC 7000 zijn eveneens goede afspraken gemaakt.

De preventieteams van de politie richten zich tijdens de aanvoer op grove verkeersovertredingen, rijden onder invloed, en het vervoer van allerlei zogenaamde ‘campingvreemde’ artikelen. Samen met de gemeente Assen en de brandweer vinden controles plaats op de campings en in de binnenstad. Daarnaast wordt opgetreden tegen open vuren en het wildkamperen.

In de TT week worden flyers verspreid waarop in het kort wordt aangegeven wat wel en niet is toegestaan.
Provincie:
Tag(s):