zondag, 19. augustus 2007 - 11:07

Grote reddingsactie na aantreffen lege speedboten

Het Kustwachtcentrum Den Helder heeft zondagmorgen rond 08.15 uur een grote reddingsactie op touw gezet nadat zij een melding van een passerend binnenvaartschip kreeg dat deze een op zijn kop drijvende speedboot had waargenomen op ongeveer 4 kilometer noordoost van Pampus.

Rondom de speedboot dreven kussens en benzine, maar er werden geen personen gezien. De reddingboten van de stations Marken en Huizen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en de reddingboot van de reddingbrigade Naarden werden gealarmeerd voor een zoekactie. Ook een politieboot en politiehelikopter werden ingezet.

Vijftien minuten later meldde een ander jacht een drijvende speedboot nabij Muiderzand. De zoekactie naar vermiste personen, waarbij ook duikers werden ingezet, leverde niets op. Aan de hand van de registratienummers kon de politie meedelen dat beide speedboten gestolen waren en dat er dus vermoedelijk joy-riding mee is gepleegd.

Omdat ook aan de wal niemand als vermist is opgegeven, is de zoekactie rond 10.30 uur afgeblazen. De speedboten zijn respectievelijk naar de jachthavens van Muiderzand en Uitdam gesleept. De politie neemt de zaak verder in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):