zaterdag, 15. december 2007 - 13:54

Grote verkeerscontrole in Twente

Hengelo

In de avond en nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 december voerde de politie in de afdelingen Hof van Twente en Hengelo een gezamenlijke algehele verkeerscontrole uit op verschillende locaties. De verkeerscontrole, waarbij de nadruk lag op alcoholcontrole, duurde van 20.30 uur vrijdagavond tot 2.30 uur ’s nachts.

In Hengelo werd het verkeer gecontroleerd op de Deldenerstraat, Bornsestraat, Enschedesestraat, Oldenzaalsestraat en de Breemarsweg. In Hof van Twente werden controles uitgevoerd op de N347 in Goor, de Holterweg in Markelo en de Europalaan in Delden.

In totaal werden bij de gezamenlijke verkeerscontrole 720 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Zes bestuurders bleken onder invloed van alcohol te rijden en kregen een bekeuring daarvoor. Bij de controlepost op de Breemarsweg in Hengelo werd omstreeks 22.15 uur een 43-jarige man uit Hengelo aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol op zijn snorfiets reed. De man blies 1,48 promille, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Naast de alcoholcontroles werden nog twintig bekeuringen uitgedeeld tijdens de controle, onder meer voor ontbrekende fietsverlichting, rijden door rood licht, het overschrijden van de maximumsnelheid en overschrijding van de constructiesnelheid van bromfietsen.
Provincie:
Tag(s):