zondag, 30. september 2007 - 9:39

Grote verkeerscontrole op Afsluitdijk

Kornwederzand

De politie heeft vrijdag in samenwerking met de Douane, de Koninklijke Marechaussee, Brandweer Fryslân, het Korps landelijke politiediensten en Rijkswaterstaat van 17.30 uur tot 23.30 uur een grote verkeerscontrole op de Afsluitdijk gehouden. Tijdens de controle werden ruim 2500 voertuigen gecontroleerd, waarbij met name werd gelet op alcohol- en/of drugsgebruik, verdachte personen en illegale goederen. Hierbij werd onder andere gebruik gemaakt van een kofferscan, een drugshond en een CAT-scan.

Tijdens de controle werd een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Na onderzoek door de Marechaussee bleek dat de man onrechtmatig in Nederland verbleef. Daarnaast werden drie bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Naast een rijverbod kregen de drie een proces-verbaal. Van één van hen, een 42-jarige inwoner van Heerhugowaard, werd ook het rijbewijs ingevorderd. De bestuurder blies tijdens de ademanalyse namelijk 775 ug/l.

Tijdens de controle werd verder één keer proces-verbaal opgemaakt voor een snelheidsovertreding van 38 kilometer per uur, één keer voor te donkere ruiten, één keer voor het bezitten van een honkbalknuppel die als wapen kon worden gebruikt, één keer voor het misbruiken van een handelaarkenteken en één keer voor het ontbreken van een logboek bij een koelinstallatie.
Provincie:
Tag(s):