zaterdag, 6. oktober 2007 - 21:29

Grote verkeerscontrole op de A28

Assen

De politie heeft vrijdagmiddag en –avond deelgenomen aan een algemene verkeerscontrole op de A28 tussen de afslagen Assen Centrum en Assen Noord. Verkeersdeelnemers werden door motoragenten uit het verkeer genomen en naar parkeerplaatsen geleid voor een controle.

Politie Drenthe voerde deze controle uit in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, Douane, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Belastingdienst en Veilig Verkeer Nederland. In totaal werden 318 blaastesten afgenomen en werden er verschillende overtredingen geconstateerd.

Zo kregen drie personen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, 15 automobilisten kregen een bekeuring omdat men het rijbewijs niet kon tonen en een automobilist kreeg een bekeuring omdat deze het kentekenbewijs niet kon laten zien. Er werden twee onverzekerde auto’s aangetroffen en deze werden in beslag genomen. Een persoon kreeg een bekeuring wegens te gladde banden en vier automobilisten kregen een bekeuring voor het zonder noodzaak voeren van mistverlichting. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven voor onjuiste overige verlichting en twee voor rijdend een mobiele telefoon vasthouden. Een persoon had een verlopen rijbewijs en kreeg daarvoor een bekeuring en een andere automobilist kreeg een bon omdat de losbreekreminrichting niet in orde was. Zes automobilisten kregen een bekeuring voor het niet in orde zijn van de hulpkoppeling van de aanhangwagen.

Verder kreeg een bestuurder van een vrachtauto een bon, omdat deze zonder chauffeursdiploma reed. Een automobilist kreeg een bekeuring wegens het inhalen over een doorgetrokken streep en een automobilist was in overtreding wegens gevaar voor afvallende lading. De Inspectie Verkeer en Waterstaat legde onder andere drie automobilisten een rijverbod op. De Algemene Inspectie Dienst trof een foutief mesttransport aan. De Koninklijke Marechaussee controleerde zestien documenten op echtheid en de Belastingdienst legde op zes auto’s beslag in de verschillende achterstallige vorderingen motorrijtuigenbelasting. De Douane controleerde diverse voertuigen op lading en andere goederen die vervoerd werden.
Provincie:
Tag(s):