woensdag, 7. november 2007 - 19:11

Grote vuurwerkvangst bij Nagele

Nagele

Het Regionaal Milieu Team (RMT) heeft op woensdagochtend 7 november rond 10.30 uur ruim 8.500 kilogram illigaal vuurwerk in beslag genomen. Deze partij vuurwerk lag opgeslagen in een bedrijfloods in de omgeving van Nagele. Bij deze gerichte actie werd een 50-jarige man uit Nagele gearresteerd. De enorme hoeveelheid vuurwerk is door een gespecialiseerd bedrijf vervoerd en ter vernietiging opgeslagen. Het RMT arresteerde rond 16.00 uur een 40-jarige man uit Urk. Hij wordt gezien als hoofdverdachte. Het onderzoeksteam sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Al enkele weken geleden startte het RMT een onderzoek naar grootschalige handel in illigaal vuurwerk in de regio Flevoland. Tijdens het lopende onderzoek kreeg het onderzoeksteam informatie dat in een boerenschuur in de omgeving van Nagele een grote hoeveelheid illigaal en gevaarlijk vuurwerk zou liggen. Het team wist deze informatie te koppelen aan de inmiddels behaalde onderzoeksresultaten, waarna direct aan de bewuste loods werd gedacht.
Toen de politie vanmorgen bij het boerenbedrijf op onderzoek ging, werden 15 pallets vol vuurwerk aangetroffen. Waaronder de gevaarlijke vuurwerksoorten zoals de zogenoemde 'vlinderbommen' en 'lawinepijlen'.

De tweede verdachte werd in de namiddag in zijn woning in Urk aangehouden. Beiden zijn ingesloten en in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):