vrijdag, 23. februari 2007 - 8:16

Grote wapenvondst in Amsterdamse woning

Amsterdam

De Nationale Recherche heeft woensdagavond in een appartement in Amsterdam-Buitenveldert een grote voorraad wapens aangetroffen.

In een van de slaapkamers van de maisonnette lagen een reiskoffer en een sporttas met 12 pistolen en revolvers, een geweer, drie Uzi machinepistolen, twee Kalashnikov AK-47 aanvalsgeweren en, omwikkeld in een handdoek, een antitankraket van Oost-Europese makelij. In een doos in de linnenkast lagen 20 handgranaten. Bovendien werd beslag gelegd op geluiddempers en dozen munitie.

Een arrestatieteam van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland forceerde de deur van het appartement met explosieven om een zo groot mogelijk verrassingseffect te bereiken. De bewoner, een 29-jarige man met een Amerikaans paspoort, kon worden aangehouden terwijl hij tv zat te kijken.

De verdachte maakt vermoedelijk deel uit van een zeer gewelddadige criminele organisatie, van wie de leden in Nederland, Engeland en Jamaica verblijven. In Engeland worden leden van deze organisatie verdacht van liquidaties en poging tot moord.

De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.
Provincie:
Tag(s):