zaterdag, 18. augustus 2007 - 23:27

Grote winst FC Groningen in hard duel

FC Groningen is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen in Breda werd NAC na een saaie eerste maar boeiende tweede helft met 0 – 3 verslagen. De club uit Breda moest wel het overgrote deel van de tweede helft met tien man spelen nadat Mitiliga rood had gekregen van scheidsrechter Bossen die de wedstrijd nauwelijks onder controle had.

Na een minuut stilte, wegens overlijden van bestuurslid Tom Stoof, en het opruimen van de vele slingers die in het veld lagen , kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

De ontmoeting begon uiterst langzaam en beide teams waren zoekend. Groningen begon iets beter en had de eerste 15 minuten een licht overwicht wat overigens niet leidde tot uitgesproken kansen.

NAC, aangejaagd door het thuispubliek, ging dan meer naar voren voetballen en kreeg via de rappe Sikora een paar kleine mogelijkheden om de ban te breken. Het spel bleef lang matig en de passing onzorgvuldig van beide kanten.

Vijf minuten voor rust werd de wedstrijd eindelijk opengebroken, Penders maakte een grove verdedigings fout en speelde de bal in de voeten van Lindgren deze speelde Lovren aan die doelman Zoetebier kansloos liet.

De tweede helft, die een stuk aantrekkelijker was, begon met een vlammend afstandsschot van Stam. Dat was een voorbode voor een vurige 45 minuten. Mitiliga zette de boel echt op scherp nadat hij helemaal terecht van het veld werd gestuurd na een belachelijke overtreding. Daarna was scheidsrechter Ruud Bossen de grip op de wedstrijd helemaal kwijt. Beide partijen maakten de een na de andere overtreding en NAC mocht van geluk spreken dat Penders er niet met rood af moest.

Met tien man werd NAC beter en feller en zocht de gelijkmaker. Maar zonder fortuin. De 15.104 toeschouwers zagen beter voetbal dan de eerste helft en kregen het gevoel dat er misschien een ommekeer in zat. Helaas voor de NAC aanhang gebeurde dat niet en was het juist Nevland die aan de andere kant het net vond (0–2).

Daarna was de ploeg uit Breda gebroken en was het Groningen die de boven toon voerde en uiterst professioneel de 90 minuten uitspeelde en zelfs nog op de valreep het derde doelpunt maakte. Die treffer kwam op naam van Flederus, maar alle eer kwam eigenlijk debutant Stefan Nijland toe. De zoon van de algemeen directeur van Groningen kwam alleen voor doelman Zoetebier maar was niet zelfzuchtig en legde bal af voor zijn ploeggenoot.