dinsdag, 26. juni 2007 - 15:47

Gulpener maakt klimaatneutraal bier

Gulpen

Onder de naam ‘Limburgs Land Pilsner’ heeft de Gulpener Bierbrouwerij het eerste klimaatneutrale bier van Nederland gebrouwen. Het bier is klimaatneutraal, omdat de CO2 uitstoot dat bij het brouwproces vrijkomt, is teruggedrongen. Tevens is er door de brouwerij geïnvesteerd in zonnepanelen. De CO2 die resteert wordt gecompenseerd door middel van een nieuw aangelegd bos in Gulpen en een project in India. De Stichting Milieufederatie Limburg juicht het initiatief van de Gulpener Bierbrouwerij toe, zo meldt ze vandaag.

‘Limburgs Land Pilsner’ is biologisch geproduceerd en mag het Ekokeur voeren. Volgens directeur John Halmans is dit nog maar het begin: 'We zijn nu gestart met het Limburgs Land Pilsner. Maar we hopen in de toekomst steeds verder in de buurt van een volledig klimaatneutrale brouwerij te komen.'

Met het project ‘Klimaatneutrale Producten’ wil de Milieufederatie Limburg, samen met de overige Provinciale Milieufederaties, zoveel mogelijk bedrijven inspireren om tijdens het productieproces zo min mogelijk CO2 uit te stoten.
Provincie:
Tag(s):