donderdag, 29. november 2007 - 17:03

Gunning inzameling huishoudelijke afvalstoffen voor hergebruik

Zuidhorn

De gescheiden inzameling van huishoudelijke afvalstoffen voor hergebruik in de gemeente Zuidhorn is Europees aanbesteed voor de periode van 1 januari 2008 tot en met 31 december 2011. Na het volgen van de aanbestedingsprocedure heeft de gemeente Zuidhorn besloten om de opdracht te gunnen aan de firma Hoeksema Recycling BV te Grootegast.

Regionale Milieudiensten te Grootegast (HRM) - die momenteel de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen voor hergebruik in de gemeente verzorgt - maakt onderdeel uit van de firma Hoeksema Recycling BV.

Voor de inwoners van de gemeente Zuidhorn betekent dit dat de huidige inzameling door HRM op dezelfde wijze door blijft gaan. Op de inzameldagen kan papier, glas, schillen, kleding en oud ijzer (metalen) op de gebruikelijke manier worden aangeboden.

De gescheiden inzameling en afzet van kunststoffen en drankenkartons is niet gegund. Landelijk worden er momenteel onderzoeken gedaan naar de inzameling van kunststoffen. Hierbij wordt gekeken hoe kunststoffen het meest efficiënt kunnen worden ingezameld en welke inzamelmethode de meeste respons geeft. Aan de hand van de onderzoeksresultaten zal de gemeente Zuidhorn in 2008 een beslissing nemen over de gescheiden inzameling van kunststoffen en drankenkartons.
Provincie:
Tag(s):