zaterdag, 16. juni 2007 - 0:56

Guus Meeuwis: Groots met een zachte G

Eindhoven

De aftrap is achter de rug. Vrijdag werd het eerste van drie uitverkochte stadionconcerten in het Eindhovense Philipsstadion gegeven. Meer dan dertigduizend uitzinnige fans genoten met volle teugen van hun Brabantse held. Guus Meeuwis flikt het voor de tweede keer in Eindhoven.

Het is iets voor negen uur. Op twee enorme schermen is te zien hoe de zanger wakker wordt, gaat joggen om vervolgens op tijd aan te komen in de Eindhovense voetbaltempel. Een joggende Meeuwis, want hij heeft de laatste tijd goed aan zijn conditie gewerkt. En ineens staat hij daar. Meeuwis op zijn best en begint met zijn hit “Tranen Gelachen�.

Het blijkt geen slechte keus om mee te beginnen want de duizenden liefhebbers zingen uit volle borst mee. Dat zou zo nog tot elf uur doorgaan. Vooral hits als “Brabant�, “Per Spoor� en “'t Dondert en het bliksemt� doen het goed bij het publiek. Als gast kwamen Peter Koelewijn en Acda en De Munnik ten tonele en zongen verschillende nummers.

Gelaten en tevreden gingen de fans naar huis. Guus gaf ze vast een belofte mee. Volgend jaar komt Guus wederom terug naar het stadion in Eindhoven.
Categorie:
Tag(s):