dinsdag, 25. september 2007 - 13:48

Haarlemmer ontving tien jaar onterecht uitkering

Haarlem

Een 64-jarige inwoner van Haarlem heeft een procesverbaal gekregen. De sociale recherche van Haarlem heeft de man in samenwerking met de politie aangehouden nadat hij ruim tien jaar lang een bijstandsuitkering voor alleenstaanden ontving terwijl hij samenwoonde met een vrouw. De fraude kwam aan het licht nadat de man enige tijd terug werd aangehouden bij de Kortebaandraverij in Heemskerk.

Bovendien speelde hij jarenlang het illegale gokspel ‘Karretjetrek’ dat verboden is. De fraudeur bleek ook jarenlang eigenaar te zijn geweest van enkele renpaarden. In verband met de terugvordering van ongeveer 110.000 euro ten onrechte verstrekte bijstandsuitkering is het eigen huis van de vrouw met wie de fraudeur samenwoonde in beslag genomen. De Haarlemmer is één van de 6 verdachten die twee weken geleden zijn aangehouden bij een kortebaandraverij in Heemskerk.

Deze aanhoudingen vonden plaats na een fraudeonderzoek naar illegale gokpraktijken. Onder de verdachten waren twee Haarlemmers die een bijstandsuitkering ontvingen, waaronder dus de 64-jarige Haarlemmer. Tijdens het onderzoek naar de illegale gokpraktijken kwam ook vermoedelijke samenwoning aan het licht en hier is nader onderzoek naar verricht.
Provincie:
Tag(s):