vrijdag, 27. juli 2007 - 13:54

Haarlemse kinderboerderij zet bokjes op internet

Haarlem

De Haarlemse kinderboerderij de Houthoeve probeert enkele dieren via internet te verkopen. Dit is de werkgroep Haarlem van de Partij voor de Dieren in het verkeerde keelgat geschoten. De partij is tegen de commerciële verkoop van dieren en via internet is er maar weinig controle op het nieuwe thuis.

Bovendien heeft de partij kritiek op het fokbeleid van sommige boerderijen die in het voorjaar jonge dieren willen hebben maar niet zelden bij de slager terecht komen. De Houthoeve plaatste een advertentie op maandag 23 juli op Marktplaats om drie jonge bokjes van een nieuw thuis te voorzien. Eerder was door de partij overeengekomen dat de geboren dieren niet via die weg verhandeld zouden worden.

De gemeente is eigenaar van de kinderboerderij en de partij vindt deze manier van handelen een onaangename verrassing. De partij benadrukt niet tegen kinderboerderijen te zijn vooral vanwege het educatieve karakter maar wel tegen het fokken voor de verkoop.

Een woordvoerster van de kinderboerderij liet vrijdag 27 juli weten dat de kinderboerderij geen overschot heeft maar dat de teveel geboren bokjes wel weg moeten. Van de advertentie is bij haar niets bekend.

Een woordvoerder van de gemeente Haarlem laat in een eerste reactie weten dat de geitjes en bokjes allemaal geregistreerd staan en zodoende alleen met papieren en oormerk verkocht kunnen worden aan geregistreerde, zogenoemde UBN houders. “Mogelijk heeft de kinderboerderij meer reclame willen maken door deze actie maar dan nog kunnen de dieren niet zomaar verkocht worden,� aldus de woordvoerder.
Provincie:
Tag(s):