vrijdag, 5. oktober 2007 - 9:37

Hagenaars willen een burgemeester met visie

Den Haag

De meeste Hagenaars vinden ‘visie’ een belangrijke eigenschap waar de burgemeester over dient te beschikken. ‘De burgemeester laat zich niet afleiden door de waan van de dag, houdt de toekomst voor ogen, weet pragmatisch zaken voor elkaar te krijgen en neemt initiatief.’

Ook dient de burgemeester zich in te zetten voor een goed bestuur van de stad, met oog voor samenhang in beleid. Hij of zij is ‘duidelijk en houdt ieder aan zijn afspraken en verantwoordelijkheden’. Verder is hij zelf ‘verantwoordelijk en nauwgezet’.

De resultaten uit de enquête wordt momenteel verwerkt tot een profielschets die het Presidium van de gemeenteraad gaat maken. Ook de reacties over de nieuwe burgemeester zullen daarin worden betrokken. De gemeenten Zoetermeer, Westland, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Rijswijk hebben de gemeenteraad laten weten wat zij belangrijk vinden aan een voorzitter van het stadsgewest Haaglanden en de korpsbeheerder van de Politie Haaglanden. Het Presidium verwacht in de loop van volgende week een concept profielschets klaar te hebben. Deze wordt vervolgens op 18 oktober aanstaande in de gemeenteraad vastgesteld.

Van 12 tot 27 september konden Hagenaars de enquête met de naam ‘Burgemeester Gezocht’ invullen. Hagenaars lieten weten over welke eigenschappen de nieuwe burgemeester van Den Haag dient te beschikken. De enquête werd door 1430 mensen digitaal ingevuld. Ook deden 261 mensen schriftelijk mee aan de enquête.
Provincie:
Tag(s):