zaterdag, 14. juli 2007 - 23:02

Hagenezen aangehouden voor poging moord

De politie heeft vrijdagavond, naar aanleiding van de eerdere schietpartij in de Van Heemskerckstraat van 11 juli jl., in een woning in de Schilderswijk in Den Haag een 61 jarige man en een 38 jarige vrouw aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van poging tot moord / poging tot doodslag. De politie zette bij de aanhouding een arrestatieteam in.

Woensdagmiddag 11 juli ontving de politie een melding dat er in de Van Heemskerckstraat meerdere keren geschoten was op een bestelauto. Korte tijd later meldden zich in het politiebureau aan de Ringbaan Zuid twee inwoners van Tilburg, leeftijd 19 en 28 jaar, een 27-jarige inwoner van Bochelt (B) en een 30-jarige inwoner van Wernhout. Naar aanleiding van de eerste onderzoeksresultaten heeft de politie het viertal aangehouden als verdacht van betrokkenheid bij een poging tot vrijheidsberoving van de 61 jarige Hagenaar, vermoedelijk vanwege een zakelijk geschil.

De politie verdenkt de Hagenezen ervan bij het incident meerdere keren geschoten te hebben. De 30-jarige inwoner van Wernhout raakte daarbij licht gewond aan zijn arm. De 27 jarige inwoner uit Bochelt (B) is in vrijheid gesteld. De andere drie verdachten zijn vrijdag 13 juli voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Naar aanleiding van het schietincident formeerde de politie een rechercheteam die een uitgebreid onderzoek instelde. Dit onderzoek resulteerde gisteravond in de aanhouding van de twee Hagenezen. Naast de aanhoudingen heeft de politie ook de vermoedelijke vluchtauto in beslag genomen. Het rechercheteam doorzocht, in samenspraak met de politie in Den Haag meerdere woningen in die stad.
Provincie:
Tag(s):