vrijdag, 24. augustus 2007 - 15:27

Hamilton bovenaan na onderbroken training

McLaren-coureur Lewis Hamilton heeft in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Turkije iets terug gedaan na de dominantie van concurrent Ferrari van vanochtend. De Engelsman zette in de middagsessie de snelste tijd neer, maar hij was nog wel een halve seconde langzamer dan de tijd van Kimi Raikkonen uit de eerste training. De Ferrari-coureur werd nu tweede, gevolgd door Ralf Schumacher die de goede vorm van Toyota bevestigde.

Want ook Jarno Trulli staat er met een vierde tijd lekker bij. Titelkandidaten Fernando Alonso en Felipe Massa konden het tempo van de Japanse renstal niet pareren. Ook beide auto’s van Williams parkeerden zich in de top tien.

De tweede sessie werd na tweeëntwintig minuten bijna een half uur onderbroken vanwege een loszittende deksel van een afvoerputje bij bocht 10. Renault-rijder Giancarlo Fisichella reed het ding los en Honda-coureur Rubens Barrichello knalde er vervolgens op. De rode vlag werd gezwaaid en Charlie Whiting moest eraan te pas komen om het circuit weer veilig te maken voor de Formule 1. Na achtentwintig minuten kon de training weer verder. Aan het einde van de sessie parkeerde Super Aguri-coureur Anthony Davidson zijn bolide nog in de bandenstapels van bocht 3.

Net als vanochtend bezetten beide Spykers ook na de tweede sessie de laatste twee plekken. Adrian Sutil werd voorlaatste met een achterstand van 2,6 seconde op Hamilton. Sakon Yamamoto volgt op een tiende van zijn Duitse stalgenoot. De achterstand op de andere teams bedroeg slechts drie, vier tienden van een seconde.
Categorie:
Tag(s):