dinsdag, 19. juni 2007 - 21:37

'Hand of voet kwijt door gevaarlijke skatebaan'

Willemstad

In maart van dit jaar is de skatevoorziening in Willemstad vroegtijdig verplaatst uit de veilige woonwijk naar een locatie aan de rand van het dorp, waar slechts de grazende schapen een oogje in het zeil kunnen houden. En waar oudere jongeren wedstrijdjes houden wie het snelst over de verkeersdrempels durft te rijden aldus de lokale SP fractie. De skatebaan is niet geborgd of vastgezet en beveiligd volgens de geldende voorschriften.

De jeugd mocht een alternatief speeltoestel kiezen voor de locatie waar de skatebaan is verwijderd. Dat is een avonturenpad geworden dat geplaatst zou worden voor de aanvang van de grote vakantie op 30 juni a.s. Dit is nadrukkelijk beloofd door wethouder Grootenboer en Mireille de Groot.

Op 5 juni ihebben een aantal ouders schriftelijk gevraagd wanneer dat avonturenpad geplaatst zou worden. Binnen een week kregen ze van een werkvoorbereider te horen dat het avonturenpad nog niet was besteld. " Met de besteltijd van zes weken en de levertijd erbij wordt het waarschijnlijk pas eind september geplaatst."

Uit navraag bij de leverancier blijkt echter dat de levertijd ten hoogste drie weken bedraagt. En indien het nog ergens voorradig is kan het zelfs direct geleverd worden! De ouders uit de buurt zijn dan ook zeer teleurgesteld in de beloftes van de gemeenteraad.

Over de gevaarlijke situatie bij de skatebaan hebben een aantal ouders inmiddels de de Voedsel en Warenautoriteit ingeschakeld. De vier skatetoestellen zijn zo gevaarlijk dat kinderen makkelijk een ledemaat tussen de toestellen kunnen steken of erger een hand of voet kunnen kwijtraken omdat die bekneld komt te zitten. De SP Moerdijk vraagt zich dan ook ongerust af: wanneer gaat de gemeente actie ondernemen?
Provincie:
Tag(s):