zaterdag, 1. september 2007 - 20:40

Hanna Verboom wint Jackie It-Girl Award 2007

Noordwijk

Tijdens de VIP-openingsavond van de Jackie Summer Fair heeft het Nederlandse fashion magazine Jackie actrice Hanna Verboom uitgeroepen tot Jackie It-girl van 2007. Deze titel werd haar in Huis ter Duin toegekend nadat Jackie’s lezeressen online massaal hun stem hadden uitgebracht. Hanna is hiermee de tweede officiële It-girl van Nederland; vorig jaar ging de prijs naar Nicolette van Dam.

Meisjes willen haar zijn en mannen willen haar hebben: de It-girl. De Jackie O.’s van nu bepalen het modebeeld en de trends, ze maken een legging toegankelijk en matige tv-series leuk. Ze zijn jong, mooi, intelligent en talentvol – en dus vond de glossy Jackie het vorig jaar de hoogste tijd voor een award die deze nieuwe garde movers & shakers in de spotlight zet. Vorig jaar kreeg actrice Nicolette van Dam de prijs uit handen van Daphne Bunskoek en Bridget Maasland, en gisteravond was het de beurt aan Hanna Verboom, die de award kreeg overhandigd door Nicolette van Dam. De 24-jarige actrice versloeg daarmee haar mede-genomineerden Yolanthe Cabau van Kasbergen, Maria Kooistra, Nikki Plessen en Kristin Schrot (a.k.a. DJ Miss Nine).

De term It-girl is overgewaaid uit de Verenigde Staten en Engeland, waar deze werd bedacht om naam te kunnen geven aan de mateloos populaire celebrity jongedames die alle trends bepalen. Kate Moss, Sienna Miller, Nicole Richie en Lindsay Lohan zijn de bekendste. Niet alleen het publiek, maar ook alle grote mode- en beautymerken duiken op de It-girls: als zij een bepaalde tas, zonnebril of spijkerbroek dragen, dan staat dit garant voor torenhoge omzetten.
Categorie:
Tag(s):