donderdag, 20. september 2007 - 12:14

Hanzehogeschool Groningen bezoekt project Uganda

Groningen

In februari 2006 gaf Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking op het gebied van hoger onderwijs, de Hanzehogeschool Groningen het startsein voor het vier jaar durende ontwikkelingsproject ‘Strengthening the Institutional Capacity of Uganda's Technical Colleges.’ In het kader van dit project bezoekt een delegatie van de Hanzehogeschool Groningen de komende week vier Ugandese technische universiteiten.

De Hanzehogeschool deelt in dit project haar kennis met partners in Uganda. Docenten en ondersteunend personeel van de Hanzehogeschool Groningen begeleiden vier Ugandese technische universiteiten bij de introductie van ICT in het onderwijs en de verbetering van de relatie met het bedrijfsleven. Verder wordt in het project aandacht gegeven aan public relations, kwaliteitszorg, HIV/Aids en gender vraagstukken.

Op 1 september jl. zijn acht lokale stafleden aangesteld, die onder contract staan bij de Hanzehogeschool Groningen. Henk Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur van de hogeschool, verwelkomt deze stafleden officieel tijdens een feestelijke bijeenkomst in Kampala op woensdag 26 september 2007.Tijdens het bezoek worden de eerste zichtbare resultaten van het project getoond en geëvalueerd. Ook wordt bekeken hoe de 240 computers, die door het bedrijf Bossers & Cnossen en de hogeschool aan de Ugandese universiteiten gedoneerd zijn, functioneren.Het samenwerken in ontwikkelingslanden is niet nieuw voor de Hanzehogeschool Groningen. Het internationale project team stuurt een achttal projecten aan in onder meer Vietnam, Indonesië, Zuid Afrika, Ghana en Uganda.
Provincie:
Tag(s):