woensdag, 19. december 2007 - 20:13

Hanzehogeschool viert in 2008 210 jaar Durf

Groningen

Het komende jaar viert de Hanzehogeschool Groningen –de oudste multisectorale hogeschool van Nederland- haar 210-jarig bestaan: in 1798 zijn de fundamenten gelegd voor de huidige hogeschool. De geschiedenis van het Groninger beroepsonderwijs is er sindsdien een geweest van pieken en dalen, van rechte wegen, omwegen en doodlopende wegen. De huidige Hanzehogeschool Groningen dankt haar bestaan aan vele voorlopers die initiatief namen en, soms dwars tegen de tijdgeest in, vast bleven houden aan hun idealen. Het lustrum staat in het teken van 210 jaar DURF.

In een groot aantal sterk variërende activiteiten laat de hogeschool zien een ondernemende onderwijsinstelling te zijn met wortels in het verleden.

Vanaf maandag 7 januari wapperen de lustrumvlaggen op alle locaties van de Hanzehogeschool Groningen. In de loop van het jaar staan diverse bijzondere activiteiten gepland, zoals een concert door het Hanze Symphony Orchestra, een speciale VNO-NCW Onderwijsdag, seminars, lezingen, een Hanze-wandeling en natuurlijk een groot feest voor relaties en personeel.
Provincie:
Tag(s):