zondag, 17. juni 2007 - 13:50

Hardrijders in kern Opsel aangepakt

Ospel

De politie gaat de verkeersonveiligheid op de Klaarstraat – O.L.Vrouwestraat - Lochtstraat in Ospel aanpakken. Jarenlang blijkt de snelheid van het verkeer, dat door de kern van Ospel rijdt, aanleiding te zijn tot klachten van de aanwonenden. De gemeente heeft al verschillende malen met verkeersremmende maatregelen geprobeerd hierin verandering te brengen. Tot nu toe heeft dit niet tot het gewenste resultaat geleid. De politie zal de eerste dagen waarschuwend te werk gaan door gele kaarten uit te delen. Na deze fase wordt tegen verkeersovertreders ook verbaliserend opgetreden, zo meldt de politie Limburg-Noord.

Zo wordt in de kern van Ospel nog steeds te snel gereden. Dit levert voor voetgangers en schoolgaande kinderen een gevaarlijke situatie op. De reeds ingevoerde maatregelen, zoals het aanbrengen van drempels, heeft hierin weinig verandering gebracht.

Medewerkers van het Verkeershandhavingsteam van de politie starten in de week van 18 t/m 23 juni op de Klaarstraat – O.L.Vrouwestraat - Lochtstraat met controles. De eerste dagen delen ze waarschuwingen uit in de vorm van gele kaarten aan elke automobilist die de verkeersregels negeert. Na deze waarschuwingsdagen gaat de controle door, maar dan wordt niet meer gewaarschuwd. Iedereen die zich dan nog niet aan de regels houdt, krijgt een proces-verbaal.
Provincie:
Tag(s):