zondag, 17. juni 2007 - 12:51

Harmonie Orkest Brunssum ontvangt Koninklijke Erepenning

Brunssum

Harmonie Orkest Brunssum (HOB) 1907 is zaterdag met de Koninklijke Erepenning onderscheiden. De onderscheiding werd verleend ter ere van het 100-jarig bestaan van de vereniging. Het HOB is pas de tweede Brunssumse vereniging die een Koninklijke Erepenning ontvangt.

Het Harmonie Orkest Brunssum is de oudste muziekvereniging van Brunssum. De vereniging ontstond op 1 juli 1907, toen nog onder de naam Fanfare Kunst en Vriendschap. Na de oorlog werd de fanfare een harmonie en kreeg een nieuwe naam. In de jaren zeventig bereikte het HOB de grootste omvang en beschikte over een eigen drumband en majorettenkorps. Na een afslanking in de jaren tachtig ging alleen de harmonie door. In 1992 behaalde het harmonie-orkest in de eerste afdeling het Limburgs kampioenschap en in 1993 werd zij in dezelfde afdeling Nederlands kampioen en promoveerde zij naar de afdeling uitmuntendheid.

Harmonie Orkest Brunssum organiseert gedurende het hele jubileumjaar 2007 een aantal activiteiten in het kader van de jubileumviering. In 1984 ontving Harmonie Orkest Concordia als eerste Brunssumse vereniging de Koninklijke Eerepenning.
Provincie:
Tag(s):