donderdag, 1. november 2007 - 23:14

Hattrick Makaay bezorgt Feyenoord winst

Roy Makaay heeft zijn waarde voor Feyenoord weer eens bewezen. In het bekerduel voor FC Groningen tekende hij in de eerste helft voor een loepzuivere hattrick. In de tweede helft scoorde Serginho Greene. Hij deed dat in eigen goal, waardoor de eindstand op 3-1 kwam.

Feyenoord begin goed aan de wedstrijd. De Rotterdammers speelden de bal in hoog tempo rond. Toen Makaay in de vierde minuut diep ging, resulteerde dat direct in een Rotterdamse voorsprong. Vanaf de penaltystip schoot de spits na een half uur ook zijn tweede van de avond binnen. Het trio werd compleet na een blunder van Groningen-doelman Brian van Loo. Hij speelde de bal knullig te ver voor zich uit en stond ruim voor zijn doel. Makaay strafte die domme actie meteen af.

In de rust bleef Van Loo in de kleedkamer achter. Luciano Da Silva was zijn vervanger. Veel hielp het niet. Hij hield wel de nul, maar dat kwam vooral omdat Feyenoord het wel geloofde en zich niet veel meer voor het Groningse doel liet zien.

Dat Greene nog in eigen doel schoot, bracht ook de spanning in de wedstrijd niet meer terug. FC Groningen kon geen vuist maken. De ploeg van Ron Jans kwam simpelweg tekort om echt gevaar te stichten.