vrijdag, 6. juli 2007 - 11:20

Heemskerk begint aan 6-daagse handelsmissie naar China

Den Haag

Minister van Buitenlandse Handel Frank Heemskerk is vandaag begonnen aan zijn bezoek aan China. Hij bezoekt tijdens de handelsmissie Bejing, Dalian en Shanghai. De nadruk tijdens het bezoek aan China ligt op de sectoren voedsel- & sierteelt, duurzaam bouwen en biotechnologie en gezondheid. Op al deze terreinen worden gedurende de reis samenwerkingsovereenkomsten gesloten.

Vorig jaar spraken Nederland en China al af op deze sleutelgebieden nauwer samen te werken. In zijn gezelschap bevindt zich een delegatie van 30. Nederlandse ondernemers die met het Chinese bedrijfsleven zaken willen doen. Delegatieleider is voormalig DSM topman Peter Elverding.

Heemskerk ontmoet komende week vertegenwoordigers van zowel de nationale regering als van lokale besturen met als doel de bilaterale economische relaties verder aan te halen. Ook onderwerpen als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, arbeidsvoorwaarden en milieubescherming komen hierbij aan de orde.

Heemskerk is tot 12 juli in China om de onderlinge handel te bevorderen. De reis van minister Heemskerk naar China is de eerste missie in het kader van de Agenda Strategische Bedrijvenmissies. Doel hiervan is om Nederlandse bedrijven, met steun van bewindspersonen, meer toegang te verschaffen tot nieuwe markten, vooral in landen met een sterke overheidsinmenging in de economie.
Categorie:
Tag(s):