donderdag, 1. november 2007 - 13:51

Heemskerk stopt 3,8 miljoen euro in slimme internettoepassingen

Den Haag

Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken heeft vandaag, 1 november 2007, een financiële bijdrage van EUR 3,8 miljoen beschikbaar gesteld voor vier innovatieve maatschappelijke ICT-projecten. Met de bijdrage stimuleert het Kabinet gebruik van ICT en een betere dienstverlening in publieke sectoren, zoals de gezondheidszorg. Dit heeft het ministerie van Economische Zaken donderdag bekendgemaakt.

De 4 projecten
1. Beste Zorg Beloond: deze inkoopveiling op internet geeft de individuele patiënt een stem bij de inkoop van zorgdiensten en versterkt de marktpositie van kleinere inkopers zoals gemeenten en zorginstellingen.

2. Toegankelijke internetbehandeling: een volwaardige internetbehandeling voor cliënten met een alcoholprobleem, bestaande uit een informatieve website, een elektronisch lotgenotencontact, een chatmodule ten behoeve van de nazorg en een wetenschappelijke onderzoeksmodule.

3. Slimmer Veilig: veiligheidstoepassingen voor politie, brandweer en gemeente worden beter en sneller bereikbaar door aansluiting op een draadloos breedbandnetwerk. Hierdoor kunnen de operationele veiligheidstaken effectiever en efficiënter worden uitgevoerd.

4. E-inspecties: betere en slimmere samenwerking tussen inspectiediensten via de inzet van generieke ICT-voorzieningen, om daarmee de dienstverlening aan burger en bedrijfsleven te verbeteren.

De afgelopen maanden konden publieke en private organisaties via een prijsvraag veelbelovende maatschappelijke ICT-projecten indienen in de sectoren zorg, mobiliteit, veiligheid en onderwijs. Belangrijkste voorwaarde was dat het gaat om succesvolle, kleinschalige toepassingen die breder kunnen worden toegepast.

De ingediende projectvoorstellen zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury onder leiding van Professor Soete. Meer informatie over de winnende projecten is te vinden op www.m-ict.nl .
Categorie:
Tag(s):