woensdag, 19. september 2007 - 13:05

Heerenveen recyceld kunstwerk in Geerts Willigenpark

Heerenveen

In het nieuwe park op het Geerts Willigenplein is afgelopen week een nieuw kunstwerk geplaatst. Dit nieuwe beeld is een samenvoeging van de beelden die vroeger deel uitmaakten van de fontein op het Gemeenteplein zijn nabij elkaar geplaatst en een nieuwe bank. Het nieuwe en de oude beelden staan zo dat er een samenspel tussen ontstaat.

Het nieuwe ontwerp bestaat uit een bijzonder vormgegeven zitbank, waarop ondermeer twee kleurige mensfiguren zitten. Zij houden het oog op het meisje dat aan de gracht langs Crackstate de aandacht trekt van de ganzen en de eend die aan de overkant van het water zijn neergestreken.

Met de vele vormen en kleuren die in het ontwerp van de bank zijn verwerkt verwijst de kunstenares naar de diversiteit en veelkleurigheid in de huidige samenleving, die je bijvoorbeeld ook op de tribunes van Thialf en het Abe Lenstrastadion tegenkomt. Koninklijke Smilde B.V. hoopt dat het kunstwerk, net als het vorige ontwerp aan het Gemeenteplein, voor veel centrumbezoekers een markant herkenningspunt én rustpunt in Heerenveen-Centrum zal worden.
Provincie:
Tag(s):