maandag, 2. juli 2007 - 13:03

Heerenveen wil veiligheid burgers vergroten

Heerenveen

De gemeente Heerenveen wil met een nieuw integraal veiligheidsbeleid de algemene veiligheid in Heerenveen vergroten. Aan de ene kant moet er meer preventie komen : structureel onveiligheid voorkomen door het tegengaan van problemen; aan de andere kant komt er een sterker repressie beleid: adequaat ingrijpen wanneer er vanuit de samenleving of van professionals signalen van (dreigende) onveiligheid komen.

Van hangjongeren tot inbraak en van alcoholgebruik tot verkeersovertredingen: veiligheid is een breed begrip dat te maken heeft met uiteenlopende onderwerpen. De gemeente wil dan ook zowel de 'feitelijke veiligheid', oftewel veiligheid volgens de statistieken, als de 'gevoelsmatige veiligheid', zoals deze beleefd wordt door de inwoners vergroten. De gemeente richt zich op de plekken en momenten waar problemen ontstaan, maar ook op de oorzaken ervan. Deze benadering is al ingezet door de komst van wijkmanagers en de inzet van buurtagenten door de politie in Heerenveen.

Uitgangspunt van het nieuwe beleid is de samenwerking met andere partners om de veiligheid te vergroten. Ook de stem van inwoners wordt gehoord in een inspraakbijeenkomst die wordt georganiseerd na de vakantieperiode.

De gemeente zegt zelf dat Heerenveen al een relatief veilige gemeente is. ‘Toch is het belangrijk dat de gemeente aandacht heeft voor veiligheid om Heerenveen veilig te houden’.
Provincie:
Tag(s):