woensdag, 14. november 2007 - 15:40

Heerlenaar opgepakt voor mensenhandel

Amsterdam

Na een maandenlang onderzoek is een 38-jarige man uit Heerlen in Amsterdam aangehouden die verdacht wordt van mensenhandel. Dit heeft de politie Limburg-Zuid vandaag bekend gemaakt.

De Heerlenaar heeft zover nu bij de politie bekend is, minstens drie slachtoffers gemaakt, die door hem in de prostitutie zijn gebracht en door mishandeling en intimidatie daarin zijn gehouden. Dit gebeurde zowel in Nederland als in België. De politie vermoedt echter dat er mogelijk meer slachtoffers kunnen zijn en roept eventuele slachtoffers op, zich alsnog te melden bij de politie.

Voor zover nu bekend, is de aangehouden Heerlenaar in 2002 met zijn activiteiten begonnen. De werkwijze van de man bestond uit het aanknopen van een relatie met potentiële slachtoffers en nadat hij hen in zijn greep had, dwong hij ze om voor hem de prostitutie in te gaan. Dit gebeurde voornamelijk in Nederland en België.
De vrouwen zoals die nu bij politie en justitie in beeld zijn, zijn nu in de leeftijd van 19 tot 26 jaar en afkomstig uit diverse plaatsen in Limburg.

De verdachte onderhield voor zijn aanhouding nog contacten met diverse andere vrouwen. De politie zal nog onderzoeken of dit mogelijk ook slachtoffers zijn van mensenhandel.
Provincie:
Tag(s):