vrijdag, 7. september 2007 - 14:03

'Heitinga en De Zeeuw in basis Nederlands elftal'

Afgaande op de training van het Nederlandse elftal mogen John Heitinga en Demy de Zeeuw uitzien naar een basisplaats. Het duo stond bij de laatste training voorafgaand aan het belangrijke EK-kwalificatieduel in de vermoedelijke basis.

Heitinga kent bij Ajax een goede seizoenstart, maar staat in Amsterdam op het middenveld. In Oranje zou hij op de plek komen van André Ooijer, waarvan vele dachten dat hij in de basis zou starten, centraal achterin.

De Zeeuw kreeg de rol van controlerende middenvelder toebedeeld door Van Basten. Samen met van Brockhorst en de vooruitgeschoven Wesley Sneijder zou hij dan de middenlinie vormen. Seedorf en Afellay, die ook in aanmerking kwamen voor deze positie, zullen dan op de bank plaatsnemen.

Later vandaag zal Van Basten vermoedelijk nog bekend maken welke spelers zich morgen niet hoeven klaar te maken voor het duel. Van de 24 spelers die zijn selectie nu nog telt, zullen er - buiten de geblesseerde Rafael van der Vaart - nog 5 of 6 spelers afvallen. Voor de wedstrijd tegen Albanië (woendag) worden zij mogelijk wel weer bij de groep gehaald.
Categorie:
Tag(s):