woensdag, 10. oktober 2007 - 21:49

Heksenwiel gaat voor 'veilig ondernemen'

Breda

Dinsdagavond is het startschot gegeven voor de actie ‘Veilig ondernemen’, die voor het winkelcentrum Heksenwiel moet leiden tot het “Keurmerk Veilig Ondernemen�. De Gemeente Breda, ondernemers van het winkelcentrum, Kamer van Koophandel, Retail Platform Breda en andere betrokken partijen hebben hiertoe een intentieovereenkomst getekend. Doel is om het grootste winkelcentrum van De Haagse Beemden nog veiliger en gastvrijer en het winkelen en doen van boodschappen nog plezieriger te maken.

Het “Keurmerk Veilig Ondernemen� vraagt een systematische aanpak waarin politie, brandweer, vastgoedeigenaar DELA/DTZ Zadelhof en de zakelijke partners nauw samenwerken. Deze partijen gaan de huidige situatie in het winkelcentrum bestuderen. Na deze inventarisatie worden maatregelen bedacht die zichtbaar worden in een ‘plan van aanpak’.

Deze aanpak moet het komende jaar al ertoe leiden dat bezoekers zich niet meer ergeren aan bijvoorbeeld graffity, rondrijdende fietsers en brommers of ingegooide winkelruiten.

Volgend jaar moet een ‘eerste ster’ gehaald kunnen worden. Maar de winkeliers zijn vastbesloten het voor het keurmerk benodigde totaal van drie sterren in de wacht te slepen: “Als we er voor gaan, gaan we er ook goed voor�, zegt Marco Mourits, voorzitter van winkeliersvereniging Heksenwiel.

Al eerder leidde het “Keurmerk Veilig Ondernemen� in de Haagse Beemden, met name de winkelcentra De Donk en De Berg, tot een succesvolle aanpak.
Provincie:
Tag(s):