dinsdag, 23. oktober 2007 - 15:49

Helen Vreeswijk schrijft boek over gevaren van chatrooms

Utrecht

Dagelijks worden vele jongeren op de een of andere manier het slachtoffer van een misdaad. Auteur Helen Vreeswijk is werkzaam bij de Nederlandse recherche, waar zij dagelijks in contact komt met deze jongeren. Deze week is haar nieuwste boek Chatroom verschenen. Een boek voor zowel ouders als jongeren.

Chatroom vertelt het aangrijpende verhaal over twee jonge meiden die verstrikt raken in een web van intriges tijdens hun zoektocht naar leuke jongens op het internet. Op een profielsite presenteren de meisjes zich zo aantrekkelijk mogelijk. Ze veranderen hun naam en leeftijd en passen hun uiterlijk aan. Helaas zijn zij niet de enige die de waarheid verdraaien en al snel verandert een onschuldig avontuur in een ware nachtmerrie.

Uit haar beroepservaring put Helen Vreeswijk inspiratie die ze verwerkt in misdaadverhalen voor jongeren. Via haar boeken wil ze haar publiek de ogen openen. 'Lezen is weten, weten is herkennen, herkennen is voorkomen.'Ze schrijft niet belerend of moraliserend, maar geeft een duidelijk en direct beeld van de samenleving van vandaag en alle valkuilen die daarbij horen.
Categorie:
Tag(s):