dinsdag, 24. april 2007 - 10:33

'Hellevoetsluis gaat ondergrondse afvalcontainers afsluiten'

Hellevoetsluis

De gemeente Hellevoetsluis gaat haar ondergrondse afvalcontainers 'afsluiten'. De maatregel is genomen nadat onlangs voor de tweede keer in enkele maanden tijd een kind in een ondergrondse afvalcontainers is gevallen.

Naar aanleiding van het eerste incident is de leverancier van de containers verzocht aan te geven welke maatregelen genomen zouden kunnen worden om herhaling te voorkomen.
Uit de aangegeven maatregelen is onlangs gekozen om waarschuwingsstickers op de containers te plaatsen. Deze stickers zijn onlangs besteld en worden over ongeveer twee weken geplaatst.

De keuze voor de waarschuwingsstickers is onder andere gemaakt omdat een dergelijke gebeurtenis in Nederland niet veel voorkwam waardoor een drastische maatregel als afsluiten niet noodzakelijk werd geacht. Nu wederom een kind tijdens het verstoppertje spelen in de container is gevallen, is bij de behandeling van de Voorjaarsnota besloten € 30.000,= uit te trekken voor het afsluiten van de containers.

Het incident van enkele dagen geleden was voor de gemeenteraadsfractie van de PvdA aanleiding om een amendement bij de Voorjaarsnota in te dienen. Dit amendement is door het college van burgemeester en wethouders overgenomen en werd ook door alle partijen ondersteund waardoor direct actie ondernomen kan worden. De verwachting is echter wel dat het daadwerkelijk afsluiten nog enkele maanden zal duren. De waarschuwingsstickers worden binnenkort geplaatst aldus de gemeente.
Provincie:
Tag(s):