zondag, 20. mei 2007 - 21:41

Henk Broeders wint NK Ballonvaren

Wezuperbrug

Ballonvaarder Henk Broeders is zondag de winnaar geworden van het Open Nederlandse Kampioenschap Ballonvaren 2007. Het evenement speelde zich de afgelopen vier dagen af op het recreatiepark ’t Kuierpadtien in Wezuperbrug. Johannes Kooistra is tweede geworden en Harrie de Greef werd derde, alle drie zullen zij Nederland in 2008 gaan vertegenwoordigen op het WK Ballonvaren in Oostenrijk.

Aanschouwd door honderden toeschouwers gingen er dagelijks 19 ballonvaarders vanaf het recreatiepark het luchtruim in om verschillende opdrachten uit te voeren, om zo te strijden om de Dutch Balloon Trophy 2007. Gerjan Kleefman van ’t Kuierpadtien toont zich zeer tevreden over het evenement, “Alles is perfect verlopen, er zijn slechts twee vluchten geannuleerd vanwege het weer. De organisatie heeft ons zelfs al weer benaderd of we het evenement ook in 2009 willen organiseren�.

Bij ballonwedstrijden gaat het doorgaans niet om de snelheid of de grootst afgelegde afstand, maar om precisie. De internationale wedstrijdregels kennen een hoeveelheid aan opdrachten, waarbij het er om gaat om zo nauwkeurig mogelijk naar de doelen te navigeren, of om figuren en hoeken te varen boven het landschap.
Provincie:
Tag(s):