dinsdag, 24. april 2007 - 19:52

Hennepplantages ontmanteld

Amsterdam

De Politie Amsterdam-Amstelland heeft op maandag 23 en dinsdag 24 april twee hennepplantages ontmanteld. Een 29-jarige man is aangehouden.

Beide plantages zijn ontmanteld en worden vernietigd. Bij een hennepplantage in een pand aan de Admiraal de Ruijterweg werd een 29-jarige man aangehouden.

Admiraal de Ruijterweg
Op maandagmiddag 23 april, rond halfdrie werd in een kelder van een pand aan de Admiraal de Ruijterweg een hennepplantage aangetroffen met 1200 planten. De 29-jarige gebruiker van het pand lag in de tuin te zonnen en werd aangehouden.

Medewerkers van het energiebedrijf stelden vast dat er illegaal stroom werd afgetapt. Dit gebeurde rechtstreeks via een 63-Ampère hoofdkabel wat een potentieel zeer gevaarlijke situatie opleverde. De recherche van wijkteam Surinameplein doet verder onderzoek naar het kweken van de hennep, de diefstal en fraude van de stroom.

Steelvlietstraat
Dinsdag 24 april rond halféén ’s nachts werd naar aanleiding van een melding een hennepplantage aangetroffen in een woning aan de Steelvlietstraat. Tijdens onderzoek in de omgeving van de woning werd een penetrante wietlucht waargenomen en vonden agenten meerdere aanwijzingen dat een hennepplantage aanwezig was in de woning. Na betreding van het pand bleek inderdaad in meerdere ruimten hennep werd geteeld.

Een professionele kwekerij en enkele honderden hennepplanten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De recherche van wijkteam Meer en Vaart onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):