maandag, 25. juni 2007 - 22:00

Henry nu officieel van Barça

Thierry Henry is nu ook officieel van Barcelona. De Fransman doorstond vanmiddag de medische keuring en kon zodoende een vierjarig contract tekenen.

De club van trainer Frank Rijkaard betaalt bijna 24 miljoen euro voor de steraanvaller aan Arsenal. In de verbintenis is tevens een clausule opgenomen waarin staat dat de spits -die gaat spelen met rugnummer 14- Barça mag verlaten voor 125 miljoen euro.

,,Ik vind het geweldig om hier te zijn. Het heeft even geduurd maar ik ben er eindelijk", aldus een opgeluchte Henry. ,,Barcelona is altijd de club die alles wil winnen. Ik ga proberen om zoveel mogelijk mijn steentje daar aan bij te dragen. Ik heb me nog geen persoonlijke doelen gesteld voor het komende seizoen. Het moet namelijk om de doelstelling van de club gaan."

De 29-jarige Henry verruilde in 1999 AS Monaco voor de 'Gunners'. Tijdens de afgelopen acht seizoenen groeide Henry bij de Engelse grootmacht uit tot een van de beste spelers van de wereld. Al halverwege zijn vijfde seizoen bij Arsenal bereikte hij de grens van honderd competitiedoelpunten.

In totaal maakte Henry voor de Londense ploeg 214 doelpunten, waarvan 164 in de competitie. Hij troefde daarmee Ian Wright af als clubtopscorer aller tijden, die in totaal 185 keer scoorde voor The Gunners. Voor Arsenal, kwam Henry één seizoen uit voor Juventus en vijf voor AS Monaco.

In 2002 en 2004 werd Henry kampioen met Arsenal en in 2002, 2003 en 2005 won hij de FA Cup. In 2004 en 2005 wist de aanvaller beslag te leggen op de Gouden Schoen.
Categorie:
Tag(s):