woensdag, 15. augustus 2007 - 22:36

Heraldiekvlag uit voor het bloemencorso

Zundert

Op Zondag 2 en maandag 3 september vindt het jaarlijkse bloemencorso weer plaats in Zundert. Wanneer u nu door Zundert rijdt, ziet u steeds meer heraldiekvlaggen van verschillende buurtschappen in Zundert hangen. Het is een erg mooi gezicht om al deze vlaggen, door elkaar, te zien hangen. Stichting Bloemencorso Zundert heeft een protocol samengesteld, zodat Zundert nog voller komt te hangen met deze vlaggen.

Iedere buurtschap heeft een aantal jaren geleden een eigen heraldiek gekregen. Hiervan zijn vlaggen gemaakt en er zijn inmiddels 1200 vlaggen in omloop. Om Zundert nog voller te krijgen met deze vlaggen heeft Stichting Bloemencorso Zundert een protocol samengesteld. Dit protocol luidt als volgt: iedere weekend van augustus, en de laatste 2 weken voor het corso, uithangen die vlag! Wanneer u de vlag vanaf nu wilt laten hangen kan dat natuurlijk ook.

Dit jaar is er weer een nieuwe heraldiekvlag bij gekomen. De vlag van buurtschap Rijsbergen. Zij rijden dit jaar voor het eerst met het bloemencorso mee.
Provincie:
Tag(s):