donderdag, 12. juli 2007 - 16:11

Herdenking trapongeluk tijdens Bootconcert

Utrecht

Op 5 augustus aanstaande vindt in de Oudegracht een ‘Bootconcert’ plaats. Eén boot vaart twee keer van Weerdsluis naar Ledig Erf met telkens een band aan boord. Dit bootconcert komt dit jaar in de plaats van de Muzikale Botenparade. Bewust is gekozen voor een ingetogener karakter. Vorig jaar vond tijdens de botenparade het trapongeluk plaats. Gemeente en organisatoren vinden het niet gepast om een jaar later weer een uitbundige botenparade te houden. Het trapongeluk en de slachtoffers worden tijdens het bootconcert door middel van een stilte herdacht.

Op het moment dat de boot door de zwaaikom achter het stadhuis vaart, wordt er stilte in acht genomen, ter nagedachtenis aan het ongeluk en de slachtoffers. Bij het ongeluk met de werftrap op 6 augustus 2006 raakte een aantal mensen gewond, één van de slachtoffers overleed op 9 augustus aan zijn verwondingen. Nabestaanden worden betrokken bij de herdenking.

De boot vaart op 5 augustus ’s middags twee keer vanaf de Weerdsluis naar het Ledig Erf. Aan boord zijn dan de bands ‘No Blues’ en ‘Rose’.
Provincie:
Tag(s):