vrijdag, 11. mei 2007 - 10:43

Herdenking voor vermiste Venraynaren Fouad & Karim

Venray

Vrienden en familie van de vermiste Venraynaren Faoud en Karim houden vanavond in Venray een herdenkingstocht. De twee Venraynaren van Marokkaanse komaf worden sinds mei vorig jaar vermist.

Fouad Bendella en Karim Fourkour werden 11 mei 2006 door familie als vermist opgegeven. Bij een inval in een henneploods aan de Potstraat in Venray werden bloedsporen van de twee aangetroffen. De politie gaat er vanuit dat de twee mannen niet meer in leven zijn. De politie vermoedt dat de twee hennep wilden stelen uit de loods en dat ze werden betrapt tijdens deze actie.

In het onderzoek naar de vermissing van de twee Venraynaren werd eerder een 44-jarige man aangehouden. Hij werd in maart vrijgelaten, maar blijft wel verdachte in deze zaak.

Met de herdenkingstocht willen de initiatiefnemers stil staan bij deze gebeurtenis, maar ook een duidelijk signaal afgeven. “Jongeren kijk uit waar jullie mee bezig zijn, want dit kan jullie ook overkomen�. Daarnaast wordt ook stilgestaan bij de zorg en het verdriet van familie en vrienden.

De tocht start om 18.00 uur bij het gemeentehuis in Venray.
Provincie:
Tag(s):