maandag, 16. juli 2007 - 15:39

Herdenkingsbijeenkomst op Noorderbegraafplaats

Amsterdam

Op dinsdag 17 juli herdenkt het stadsdeel de slachtoffers van de bombardementen in Amsterdam-Noord van juli 1943. Portefeuillehouder Chris de Wild Propitius opent om 15.00 uur met een toespraak.

In juli 1943 vonden drie bombardementen plaats die waren gericht op de Fokkerfabrieken in Amsterdam-Noord. Daarbij kwamen in totaal 210 mensen om het leven, waarvan er 92 op de Noorderbegraafplaats hun laatste rustplaats vonden.

In 2003 heeft het dagelijks bestuur op de Noorderbegraafplaats het Fokker monument geplaatst zodat de herinnering aan de slachtoffers en aan deze historische gebeurtenis levend blijft. Stadsdeel Noord nodigt u van harte uit om op 17 juli 2007 bij de plechtigheden aanwezig te zijn. De herdenking vindt plaats bij het Fokkermonument op de Noorderbegraafplaats, Buikslotermeerdijk 83.

Na de toespraak van de wethouder wordt het programma vervolgt met een wandeling naar het monument en zal het koor zingen. De bijeenkomst wordt afgesloten met de kranslegging en het zingen van het Wilhelmus.
Provincie:
Tag(s):