woensdag, 17. oktober 2007 - 20:09

Herinrichting Schoolstraat maandag van start

Bedum

Op maandag 22 oktober wordt begonnen met de herinrichting van de Schoolstraat in Bedum. De weg is gedurende de werkzaamheden tussen de Waldadrift en de kruising Prof. Boermastraat/De Lijnbaan gestremd voor alle verkeer. Het verkeer wordt door middel van bebording omgeleid. Lijn 61 van Arriva rijdt gedurende het werk over Boterdiep Oz. Daar zijn tijdelijke halteplaatsen ingericht. De Schoolstraat wordt na de herinrichting 30-kilometergebied. De herinrichting is naar verwachting voor het eind van dit jaar gereed.

De Schoolstraat wordt voorzien van een nieuwe, smallere afsfaltlaag. Daarnaast komen aan weerszijden klinkers. De breedte verandert ten opzichte van de huidige situatie niet; door aan beide kanten van de rijbaan een klinkerstrook van een halve meter aan te brengen, wordt de straat 'visueel versmald'. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede. De kruisingen met St. Hubertusholt en De Lijnbaan worden helemaal beklinkerd.

De bushaltes worden verplaatst richting het nieuwe wooncomplex voor senioren op de hoek met de Prof. Boermastraat. De parkeerplaats voor de algemene begraafplaats wordt opnieuw ingericht. Het parkeren van vrachtauto's, zoals momenteel geregeld gebeurt, wordt na de herinrichting onmogelijk.

Onderdeel van de herinrichting is de bestrating van het terrein bij het nieuwe seniorencomplex waar het kunstwerk staat. Door het terreintje van klinkerbestrating en twee zitgelegenheden te voorzien wordt het gebied toegankelijker en onderhoudsvriendelijker.

De werkzaamheden aan de Schoolstraat zijn naar verwachting voor de komende Kerst afgerond. Met het werk is een bedrag van ongeveer €670.000,- gemoeid.
Provincie:
Tag(s):