donderdag, 16. augustus 2007 - 10:14

Het BeterBoek voor kinderen in VieCuri Medisch Centrum

Op woensdagmiddag 15 augustus werd tijdens een exclusief optreden van de Nederlandse meidenclub Djumbo voor patiëntjes van het VieCuri Ziekenhuis in Venlo en Venray het BeterBoek uitgereikt. Het Beterboek is een informatief voorlichtingsboek, bestemd voor kinderen die op de kinderafdeling verblijven.

De uitgave is financieel mogelijk gemaakt met de hulp van bedrijven en instellingen in het verzorgingsgebied van VieCuri. Initiator en uitvoerder van het project is Bureau Méteau.

Een ziekenhuisverblijf heeft veel impact op een kind. Met Het BeterBoek worden kinderen op een heldere en begrijpelijke manier geïnformeerd over hun opname in het ziekenhuis. Belicht worden onderwerpen als narcose en operatie, het infuus en de afdeling Radiologie. De voorlichting is op leuke wijze verwerkt in strips, puzzels en spellen. Het BeterBoek bevat daarnaast informatieve en leuke verwijzingen, ruimte om verhalen te schrijven en grappige weetjes over het menselijk lichaam.

Het BeterBoek biedt de ruimte om ervaringen die het kind opdoet in het ziekenhuis een plek te geven. Kinderen kunnen in Het BeterBoek onder meer tekenen hoe ze zich voelen, verhalen schrijven over hun ervaringen en foto’s en kaarten inplakken. Ook kunnen familie, (school)vriendjes, de kinderen op de afdeling en ziekenhuismedewerkers hun naam en een berichtje achterlaten. Kinderen maken er zo hun persoonlijke herinneringsboek van. Het is herkenbaar uitgevoerd in de huisstijl van VieCuri. Ook is een aantal specifieke informatiepagina’s over het Noord-Limburgse ziekenhuis opgenomen.

Realisatie van Het BeterBoek zou onmogelijk zijn geweest zonder financiële steun van bedrijven en instellingen in het verzorgingsgebied van het ziekenhuis. VieCuri Medisch Centrum is blij met dit extra stukje educatieve recreatie voor de kinderen op de afdeling en is de bedrijven en instellingen uit de regio zeer dankbaar voor hun bijdragen.
Provincie:
Tag(s):