donderdag, 20. december 2007 - 17:33

Het is groen…..en mooi geweest

Assen

Onder de noemer ‘Het is groen….en mooi geweest’ is zaterdag 22 december de feestelijke afsluiting van het themajaar Natuur en Groen 2007. Het belooft een groot spektakel te worden met onder meer workshops, muziek, straattheater, een groot biologisch kookevenement, graffitikunstenaars, muziek en een groot kinderkunstwerk dat Arie Fonk samen met kinderen gaat maken.

Flying Turkishman Kaan Taprak geeft om 16.00 uur een spectaculaire Soundscape met lichtshow, waarna om 16.30 uur burgemeester Sicko Heldoorn het themajaar officieel sluit.

Om 10.00 uur doopt wethouder Chris de Wal de schutting rondom het bouwterrein van het Cultureel Kwartier officieel om tot Cultuurmuur. Vooruitlopend op het Cultureel Kwartier dat straks achter de schutting verrijst, wordt de Cultuurmuur nu al dé plek waar cultureel Assen zich kan presenteren aan de stad. Graffiti Assen start zaterdag met het maken van een graffitikunstwerk dat de overgang van het themajaar Natuur en Groen naar het Chinajaar toont.

Een verrassend muzikaal optreden is om 11.00 uur het startsein voor de feestelijke afsluiting van Natuur en Groen. In speciaal neergezette tenten is ieder uur een kookworkshop en kunnen kinderen naar hartelust knutselen. Om 13.30 uur gaat Arie Fonk samen met kinderen een kunstwerk maken dat de start van het Chinajaar symboliseert. De kunstenaar heeft speciaal hiervoor drie draken met een lengte van zes meter gemaakt. Kinderen kunnen twee van deze draken verven om er zo samen met Arie Fonk iets moois van te maken.

Om 15.45 uur wordt alle Assenaren met ‘groen’ in de achternaam gevraagd naar het podium op Koopmansplein te komen. Ter afsluiting van het themajaar wordt daar een ‘groene’ groepsfoto gemaakt.

Wethouder Henk van Hooft reikt rond 15.45 uur de prijzen uit aan de winnaars van de impressiewedstrijd, waarna om 16.00 uur Flying Turkishman Kaan Taprak een spectaculaire Sounscape met lichtshow geeft. Om 16.30 uur sluit burgemeester Sicko Heldoorn officieel het themajaar. Het is dan Groen….en mooi geweest.
Provincie:
Tag(s):